Статистиката показва, че хората на възраст между 18 и 60 г. най-често кандидатстват за кредит. Точно тази възрастова група е и най-атрактивна на банковите и небанковите институции и организации, тъй като през този период от живота си хората са най-активни, работещи, с големи възможности за реализация и могат да се справят с вноските по кредита си без проблеми. Какво да правят обаче пенсионерите, когато им се налага да потърсят заем? Дали могат да кандидатстват и да получат такъв във всяка банка или кредитна компания? В какъв размер и при какви условия могат да получат кредита си? На тези и още няколко други въпроса ще се опитаме да потърсим отговор сега. И така… Ако сте пенсионери и искате да изтеглите кредит, какви са вашите опции? Добрата новина е, че можете да кандидатствате и бъдете одобрени за кредит както от банковите институции, така и от кредитните компании, които предоставят бързи кредити.

Кредит от банкова институция - как и при какви условия?

Ако решите да се обърнете към банка, най-вероятно сред условията на съответната банка ще са: пенсията ви да превежда през банката и да имате минимален месечен доход на член от семейството. Ако сумата, която искате да вземете е в по-голям размер, вероятността да ви се наложи да потърсите платежоспособен съдлъжник по кредита е доста голяма. Някой банки имат изискване при кандидатстване за кредит в по-голям размер, да не сте навършили 75 г. към крайния срок на погасяване на заема. Размерът на кредита, за който можете да кандидатствате като пенсионер също най-вероятно ще бъде по-малък, тъй като във вашия случай факторът възраст оказва влияние. Разбира се, тези условия не важат за всички банки и ако изборът ви е банка, просто трябва да проучите условията на банковите институции по-внимателно.

Бързи кредити за пенсионери - как и при какви условия?

Условията за отпускане на бързи кредити за пенсионери от кредитните компании са доста по-облекчени в сравнение с условията на банките и няма да ви е налага да подготвяте купища документи. Кандидатстването е напълно стандартно, през сайта на кредитната компания, от офис или с посещение на сътрудник на адрес. Одобрението и парите се получават бързо, но е добре да знаете, че лихвите ще са малко по-високи, а времето за погасяване на заема - по-кратко. За разлика от банките, по-голямата част от кредитните компании не поставят условия за размера на кредита, така че можете да кандидатствате за този финансов продукт, които ви е най-изгоден и да поискате сумата, от която имате нужда. Разбира се, и кредитните компании, както банките имат свои вътрешни правила и условия за кандидатстване и има компании за бързи кредити, които предоставят бързи кредити за пенсионери в по-малък размер, затова трябва да се информирате предварително за условията на кредитната компания, при която смятате да кандидатствате.

Можете ли да се възползвате от някакви облекчения по кредита?

Стана ясно, че като пенсионери можете да кандидатствате и да ви бъде отпуснат заем както от банките, така и от кредитните компании. Но дали можете да се възползвате от някакви облекчения? Добрата новина е, че финансовите институции и организации предлагат такива облекчения. Ако кандидатствате например за бърз кредит, вие като пенсионер можете да се възползвате от индивидуален план за погасяване, което означава, че периодът на погасяване ще бъде съобразен с индивидуалните ви финансови възможности. Банките също предлагат облекчения за пенсионери като възможност за допълнителна лихвена отстъпка, но за да се възползвате от тази опция трябва да отговаряте на определени условия в зависимост от конкретната банка.

Как да вземете своя кредит?

Ако изборът ви е банкова институция, тогава трябва да посетите банката и да подготвите всички необходими документи за заема и да изчакате няколко дни, за да разберете дали сте одобрени или не. Съвсем иначе стои въпросът, ако се спрете на кредитна компания за бързи кредити. В този случай, дори не се налага да посещавате офис на небанковата финансова институция, ако нямате възможност или не желаете. Ако имате компютър и интернет у дома, или телефон с интернет връзка, просто влизате на сайта на избраната кредитна компания и кандидатствате за бърз кредит. pensioneri-kredit2 Влизайки на страниците на сайта, можете сами да пресметнете, ако поискате да речем 500 или 1000 лв. за какъв период ще ви е удобно да погасите кредита, какви ще се лихвите и колко общо трябва да върнете. Ако пък не можете да се справите с кандидатстването през онлайн платформа, тогава можете да се обадите по телефона и при вас на място ще дойде служител на кредитната компания, заедно с който ще изготвите всички необходимо за кандидатстването по кредита. За да поискате бързи кредити за пенсионери не се налага да търсите и представяте бележки от НОИ, нито да предоставяте каквито и да е други гаранции (освен, ако изрично не са посочени от кредитната компания като задължителни). Всичко, което ви е необходимо е да имате валидна лична карта, да нямате лоша кредитна история и да имате необходимия минимум от финансови средства за месеца. Вие сами избирате дали да поискате бърз кредит до пенсия или кредит на равни месечни вноски и виждате реално какви ще са отстъпките, какви ще са лихвите и какъв ще е периода за погасяване на кредита.

Въпросите, на които трябва да си отговорите, преди да потърсите заем?

Защо ми е необходим кредит?

На този въпрос трябва да си отговорят всички, които искат да вземат заем или бърз кредит, без значение от възрастта. Той е актуален и за вас и много внимателно трябва да помислите защо искате кредита. Ако парите са ви необходими, за да се справите до следващата пенсия или за покриване на някой допълнителни разходи, тогава искането ви за кредит е напълно оправдано, но ако смятате да закупите на внучето най-новия модел телефон или компютър… обмислете идеята пак. Не го казваме, за да обидим някой и сме наясно, че обичате близките си и искате да им помогнете, но не забравяйте, че после вие ще погасявате заема/ бързия кредит.

Колко голям заем ми е необходим?

Отговаряйки си на този въпрос всъщност ще си отговорите на и следващия, а именно, от банкова или небанкова финансова институция да потърсите кредита. Защото, ако имате нужда от голяма по размер сума (над 5000 лв.), тогава трябва да се обърнете към банкова институция. Ако ви е необходим по-малък по размер заем, тогава по-бързото и лесно решение би било да се обърнете към кредитна компания, която предлага бързи кредити.

Устройват ли ме периода за погасяване и размера на разходите по кредита?

На тези въпроси можете да си отговорите, като разгледате условията на няколко банки и кредитни компании, обърнете внимание на това какви отстъпки ви предлагат и пресметнете сами, след като платите месечната си вноска дали ще ви останат достатъчно финансови средства, с които да изкарате до следващата пенсия.

Как да изберете финансова организация?

Ако сте напълно сигурни, че искате да изтеглите бърз кредит или заем от банка и сте убедени, че можете да се справите с погасяването на кредита, първото и най-важно правило при избор на финансова организация е да не бъдете прекалено доверчиви. Вие сте хора с богат житейски опит, затова е важно да изберете кредитната компания или банката, в която сте напълно сигурни. Затова…. Никога не се доверявайте на финансови институции и организации, за които не можете да намерите информация в интернет. Не се доверявайте и на компании, които нямат сайт или в сайта им няма контакт за обратна връзка. Ако не можете сами или ви е трудно да откриете необходимата ви информация, помолете близък да я потърси и прочетете всички условия, при които се предлагат кредити за пенсионери много внимателно.

Задавайте правилните въпроси

Това означава да не бързате, а да се информирате за всички възможности и отстъпки, от които имате право да се възползвате като пенсионери. Попитайте за отстъпките, за индивидуалния план, който могат да ви предложат, информирайте се дали можете да си направите застраховка „Живот” и ако да има ли отстъпки при сключването ѝ. Направете си справка каква е отстъпката по лихвите за пенсионери и каква е за активните потребители и т. н., и т. н.

Четете внимателно

Преди да се подпишете под договора за бърз кредит или за заем от банката прочетете всичко, което ви се предоставя за подпис. Така ще сте сигурни, че няма скрити такси и условия или някакви допълнително утежняващи условия по заема. pensioneri-kredit-uslovia Бързи кредити за пенсионери - как и при какви условия? Възможности да кандидатствате и да ви бъде отпуснат кредит наистина имате. Само трябва да не бързате, да се информирате и да потърсите най-доброто за вас решение. И не забравяйте, че ако имате нужда от бързо одобрение, кредитните компании, които предоставят бързи кредити могат да ви бъдат от полза. Просто трябва да прецените правилно възможностите си и нуждата от бърз кредит и да кандидатствате за такъв при избраната от вас кредитна компания. Безспорно всеки, без значение дали е в активна възраст или в пенсионна му се случва да има нужда от финансова помощ. Не е нито срамно, нито страшно да потърсите кредит, когато се нуждаете от него. А като пенсионери можете да се възползвате от облекчени условия по кредита, което е още един плюс за вас. Защо да не се възползвате от него?