refinansirane на кредит

Бързите кредити и рефинансирането

В един идеален свят всички щяхме да получаваме достатъчно високи заплати, с които да живеем добре. В този страхотен свят нямаше да ни се налага да търсим кредити от банки или небанкови финансови организации, просто защото животът ни щеше да бъде уреден.

Но стандартът ни на живот в реалния свят не е толкова прекрасен и на почти всеки се е налагало да вземе потребителски бърз кредит. Всъщност, да поискаме кредит не е толкова страшно, особено ако нямаме проблеми с погасяването му.

За съжаление обаче живеем в такива времена, в които не можем да сме напълно сигурни, че взимайки кредит няма да изпитаме след време затруднения по неговото изплащане.

И тогава се питаме какво бихме могли да сторим, за да излезем от неприятната ситуация, в която сме попаднали.

Ако и вие към момента имате някакъв вид кредит и търсите начин да останете коректни платци и в същото време да облекчите малко финансовата си тежест, може би ще ви е интересно да разберете малко повече за бързите кредити и рефинансирането им.

refinansirane на кредит

Какво означава да рефинансирате кредита си?

Рефинансирането на заем най-общо казано означава да замените един кредит с друг, но при много по-добри за вас условия.

Питате се как като замените кредита, който в момента имате с друг това ще намали финансовата ви тежест?

Ето как… Да си представим, че преди време сте имали нужда от кредит. Кандидатствали сте, били сте одобрени и сте усвоили заема. Започнали сте да го погасявате, но в определен момент високите вноски са започнали да ви затрудняват или сте открили, че кредитната ви компания предлага много по-добри условия от условията, при които вие сте взели кредита си.

Затова отивате и се срещате с представители на небанковата финансова организация и оттам ви предлагат да изтеглите друг, по-голям кредит, с който да покриете старото си задължение, но при много по-изгодни за вас условия като по-ниски лихви, по-изгодни ГПР, период от време и т. н.

Или с други думи… Чрез рефинансирането вие не само покривате стария си кредит и договаряте по-добри за вас условия по новия заем, но и ви остават свободни средства, с които да разполагате.

И това е само един от начините за рефинансиране…

За да рефинансирате кредита си не е задължително да се обръщате към същия кредитор, към който в момента имате задължение. Ако откриете друга банка или кредитна компания, която предлага по-добри условия можете да кандидатствате там и да рефинансирате кредита си без никакви проблеми.

Друг начин, който се предлага от компаниите, които предоставят бързи кредити е да обедините един или няколко кредита, за да намалите общата си месечна вноска.

Каква е процедурата при бързите кредити и рефинансирането им?

Може би ще се изненадате, но за да рефинансирате бързи кредити всъщност не се изисква нищо повече от това да сте били коректни платци до сега и да кандидатствате за рефинансиране.

Ако кандидатствате за рефинансиране на бързи кредити при същия кредитор е достатъчно да сте били коректни, да имате валидна лична карта и можете ли да докажете постоянен доход. Цялата процедура отнема само няколко минути, не се изисква никаква допълнителна документация или поръчител и рефинансирането е факт е почти моментално.

Ако търсите рефинансиране от друга кредитна компания, процедурата по кандидатстване е напълно стандартна и не отнема повече време от това да кандидатствате за стандартен заем.

refinansirane

Всичко до тук е добре, но кога наистина имате полза от рефинансирането на бързи заеми?

Споменахме в началото, че рефинансирането на кредит е начин да постигнете по-добри за вас като кредитоискател условия. Затова и голямата полза от рефинансирането е взимайки новия заем да договорите по-изгодни лихви и период за новия си кредит.

Или… За да имате наистина полза от рефинансирането, то новият заем, който ще усвоите трябва да е с по-ниска лихва от стария.

Какво е добре да знаете, ако вземете решение да рефинансирате?

На първо място, трябва да сте наясно, че сумата, която ще дължите няма да намалее. Ще се променят само условията по кредита (по-ниска месечна лихва, по-дълъг срок за погасяване и т. н.)

При рефинансиране има допълнителни такси, с които трябва да се запознаете предварително. Затова преди да кандидатствате за бързи заеми и рефинансирането им обърнете внимание на размера на неустойката, която трябва да платите при предсрочното погасяване на стария бърз кредит. Потърсете допълнителна информация и за други видове такси или условия, които поставят от банката или кредитната компания, при която кандидатствате за рефинансиране.

Винаги сравнявайте условията при различните компании за бързи кредити и ако в някоя от тях условията са по-добри, не се колебайте да прехвърлите бързите кредити и рефинансирането им там.

Кой може да рефинансира заема си?

Единственото изискване, което имат от банките и кредитните компании към кредитоискателите, които искат да рефинансират заемите си е да са били коректни платци до този момент.

Та, ако сте си плащали вноските по кредита редовно и досието ви е чисто, пред вас не стоят никакви преградки по пътя към рефинансирането на кредита ви.

Защо по-голямата част от кредитоискателите предпочитат да рефинансират заемите си при компании за бързи кредити?

Истината е, че и банките, и кредитните компании предлагат различни опции за рефинансиране на заеми и ако трябва да бъдем съвсем откровени можем да кажем, че лихвите на банките са по-ниски в сравнение с тези на небанковите финансови организации.

И все пак една немалка част от хората предпочитат да рефинансират при компании, предоставяща бързи кредити. Защо?

Отговорът е доста прозаичен… Кандидатствайки за заем или за рефинансирането на такъв в банка се налага да се ходи на място, да се подготвят купища документи и да се изчака отговор за одобрение поне няколко дни. Едва след като то бъде получено рефинансирането може да бъде стартирано и остатъкът от парите може да бъде усвоен.

refinansirane3

За разлика от банките, компаниите за бързи кредити предлагат изключително бърза и лесна процедура по кандидатстване за рефинансиране, която не отнема повече от няколко минути. Достатъчно е да имате компютър и добра интернет връзка, за да заявите желанието си за бързи кредити и рефинансиране. Не се изискват никакви документи освен лична карта, проверката и съответно отговорът се получават до няколко минути, а целият процес по рефинансиране е приключен, преди да сте си изпили кафето.