кредит обучение

Бързите кредити и обучението

Вие сте млади, амбициозни, току – що са ви приели да продължите обучението си в университет и нямате търпение да се впуснете напълно в студентския живот.

Вълнението от това да се установите на ново място, в друг град, да създадете приятелства, да учите усилено и да купонясвате до зори ви кара да броите дните до началото на семестриалната година.

Студентските години са наистина едни от най-добрите и запомнящи се години. Това са години на себеопознаване, изграждане на характер и начин да докажете, че можете да се справяте с изненадите, които ви поднася живота напълно сами, като зрели хора.

Не искаме да охлаждаме ентусиазма ви, но една от първите и не толкова приятни „изненади”, с които ще ви се наложи да се сблъскате още в началото на следването си е свързана с намирането на достатъчно финансови средства, за да живеете приличен студентски живот.

Финансовата страна е нещото, което представлява проблем на един доста голям процент от днешните студенти и това е напълно логично. Защото не става дума единствено да можете да плащате семестриалните си такси. Подобни средства най-вероятно родителите ви вече са заделили още преди да решите, че искате да следвате. А дори и да не са го направили, към момента има доста банки, които отпускат студентски заеми, с които да можете да платите семестриалните си такси за цялото следване.

Малко са студентите обаче, които отделени за пръв път от родителите си могат сами да плащат за квартира, да отделят пари за храна и режийни, да купуват учебници, пособия и т. н., и т. н.

Ако и вие сте от младежите, които не искат да притесняват родителите си всеки месец за пари, е добре да знаете, че можете при определени условия да се обърнете към някоя от небанковите кредитни компании и да поискате заем за обучение.

Бързите кредити и обучението

Както отбелязахме, напълно нормално е, като студенти парите да не ви достигат и да си зададете въпроса: „Мога ли да кандидатствам за бърз студентски кредит и ако мога как да го сторя?

За да ви улесним мъничко, ще направим опит да внесем малко повече яснота по тези и други важни въпроси, свързани с бързите кредити и вашето обучение.

Започваме…

Можете ли да поискате и да използвате бърз кредит, ако сте студент?

Възможно най-краткия отговор, който можем да дадем на този въпрос е „Да”. Към момента почти всички кредитни организации, които предоставят бързо кредитиране предлагат и студентски заеми при определени условия, разбира се.

За да можете да кандидатствате за студентски кредит, изискването е да сте навършили 18 и да не сте на повече от 35 години, и да имате постоянни финансови постъпления всеки месец.

Под постоянни доходи кредитните организации имат предвид да работите поне от половин година на трудов договор, да работите на граждански договор, да работите почасово, да получавате доходи като фрийлансър или друго.

Можете ли да вземете заем, ако не работите и нямате никакви доходи?

И тук отговорът е „Да”. Кредитните организации са наясно, че като студенти, особено ако това е първата година от следването ви, вероятността да работите не е много голяма и затова предлагат като опция родителите ви да изтеглят заема вместо вас.

Какъв е размерът на бързия студентски кредит, който можете да изтеглите?

Кредитните компании имат пълното право сами да определят какъв да е минималният и максималния размер на кредита, който предоставят за студенти, но като цяло минималния размер на отпусканите студентски заеми е до 400 лв., а максималния размер варира между 1000 до 2500 лв. (В изключително редки случаи можете да откриете компания, която би ви предложила подобен кредит в размер до 3000 и повече лева).

За какво можете да ползвате заема?

За разлика от банковите институции, които отпускат целеви студентски кредити (за покриване на такси за семестъра и за нищо друго), небанковите кредитни компании предлагат заеми, които не са целеви. Това значи, че можете да ползвате отпуснатия кредит както намерите за добре.

Със заема можете да платите семестриалната си такса или някой важен обучителен курс, да си закупите учебници и пособия, да си платите наема на квартирата или да погасите някое старо задължение. Изборът е изцяло ваш.

Как да изтеглите студентски кредит от компания за бързи кредити?

Начинът да поискате бързи кредити за обучение е идентичен с начините, при които се кандидатства за всеки друг кредитен продукт.  За да заявите желанието си за подобен заем трябва да се спрете на кредитна компания, която предлага подходящите условия, да посетите страниците ѝ и откриете формата за кандидатстване.

За студентски заем кредитните компании нямат различна форма, затова трябва да попълните стандартната форма, която се попълва при кандидатстване за бързи кредити.

Попълвате си коректно формата, избирате сумата, от която имате нужда и изчаквате за одобрение. Ако всичко е както трябва, от кредитната компания се свързват с вас и заемът бива отпуснат и до няколко часа е преведен по сметката ви.

За какво да внимавате, преди да кликнете на „искам кредит”?

Когато говорим за кредит, без значение дали това ще е заем от банкова или небанкова организация най-важното е да не бързате. Никога, ама никога не бързайте със заема, колкото и голяма необходимост да имате от финансови средства.

Избирайте внимателно към коя небанкова финансова организация да се обърнете! Запознайте се детайлно с всички условия, при които предоставя бързи кредити за обучение, вижте в какъв размер ги предоставя, за какъв срок и при какви лихви.

Винаги избирайте кредитни компании, които имат добра репутация и за които сте сигурни, че няма да ви подведат по някакъв начин. Ако не можете сами да изберете компания, допитайте се до родителите си или прочетете отзивите за кредитодателя, които със сигурност ще откриете в интернет.

Използвайте кредитния калкулатор, за да си направите сметката по-внимателно. Всяка стабилна небанкова финансова организация има на страницата си подобен калкулатор, чрез който можете да пресметнете какви лихви, за какъв срок и какъв ще е крайния размер на сумата, която трябва да върнете, ако поискате кредит.

Вземете добре обмислено решение от какъв размер студентски заем се нуждаете. Ние знаем, че като млади хора ви се иска да можете да живеете спокойно, да си платите таксите, наема, да ви останат за режийни и много, ама много ви се иска поне веднъж да разпуснете, без да се притеснявате за пари. Не бива да забравяте обаче, че парите, които ще ви бъдат отпуснати са заем и то „бърз заем” и той трябва да бъде върнат в по-кратки срокове.

Затова, преди да поискате възможно най-големия размер кредит, който от компанията ви предлагат, помислете дали това е най-разумното и добро решение. Преценете внимателно за какво точно ще го изразходвате и как ще го върнете!

Помислете добре и дали ще сте в състояние да върнете кредита си без проблем. Защото както знаете, бързите кредити се предоставят бързо, но трябва да бъдат върнати също толкова бързо и ако не смятате, че можете да плащате вноските си на време, това ще ви създаде доста проблеми в бъдеще.

кредит обучение

Какви ще са последствията, ако не плащате вноските по кредита си?

Като хора, достатъчно големи, за да имате лична карта и право да теглите бързи кредити, вие подлежите на същите санкции, на които подлежи и всеки човек, който изтегли и забавя или спре да погасява бързия си заем.

Това означава, че ако не погасявате заема си на време или напълно спрете да го изплащате, компанията, която ви го е отпуснала има правото да заведе съдебно дело срещу вас, да предаде заема ви на фирма за събиране на дългове или да приложи други рестриктивни мерки, за да си събере дължимото. А вие ще се превърнете в некоректен платец и ще имате лоша кредитна история, от която няма да можете да се отървете цели пет години.

А ако вашите родители са теглили заем вместо вас, те ще понесат наказателните мерки за вашето безотговорно отношение.

Предимства на бързите кредити за обучение

Едно от големите предимства на бързите студентски заеми е това, че не са целеви и можете да ги използвате наистина както намерите за добре. Това, че кредитните компании не ви ограничават в това как ще ги усвоявате ви предоставя възможност да покриете студентските си нужди, без да притеснявате родители или близки за заем и без да се налага да отговаряте на въпроси от сорта: „Къде отидоха пари, които преди две седмици ти изпратих?

Вместо това просто влизате, избирате си кредитна компания, попълвате формата и получавате заема, от който имате нужда точно когато ви трябва и без никакви въпроси.

За разлика от студентските заеми, които се отпускат от банките, за да ви бъде отпуснат бърз кредит за обучение не се налага да подготвяте купища задължителни документи, да разговаряте с кредитни консултанти, нито да чакате с дни, за да разберете дали отговаряте на условията и дали сте ободрени за заем.

Във всеки един момент, в който решите, че се нуждаете от кредит, само трябва да изберете кредитна организация и да поискате заема си. Кандидатстването се извършва изцяло онлайн и буквално за минути. С други думи, можете да влезете, да поискате и да бъдете одобрени за заем, преди да е изтекъл часа при любимия ви професор и без да ставате от университетската банка…. и никой от състудентите ви няма дори да разбере, че теглите кредит.

Как да се възползвате от бързите кредити за обучение, без да се „забърквате в неприятности” и без заемът да ви излезе „солен”?

Използвайте кредита единствено по предназначение. Никога не забравяйте, че тези кредити се отпускат, за да улеснят обучението ви, а не за да заминете с тях на почивка или за да си закупите някоя модна дрешка или най-новия модел телефон.

Не взимайте заем в размер по-голям, от колкото имате нужда. Много важно е да можете да устоите на изкушението и да вземете заем, в размер, който ще ви позволи да облекчите студентския си живот. Ние знам, че сте млади и ви се „живее”, но ако не си прецените правилно възможностите, можете лесно да попаднете в дългова спирала, излизането от която е много трудно.

Ако не сте абсолютно сигурни и убедени, че можете да върнете заема за обучението си навреме, но добре не го взимайте. Защото, ако не прецените добре възможностите си, вероятността да се окажете „клиенти” на фирма за събиране на дългове е много голяма. А повярвайте, това не е никак приятно.

Не можете ли да поемете пълната отговорност за действията си, по-добре не търсете кредит. Да си отговорен човек означава да спазваш правилата, с които току-що ви запознахме. Означава, че трябва да сте достатъчно зрели, за да сте наясно, че бързия кредит не е начин да вземеш едни пари, с които да се забавляваш и после да не върнеш, и че в момента, в който влезете и попълните формата, вие сте си дали сметка от какъв размер кредит имате нужда, наясно сте дали можете да се справите с връщането му определените срокове, наясно сте за какво ще го използвате и най-вече… запознати с това какви ще бъдат последствията, ако не го върнете.

Избирайте внимателно компанията, от която взимате заем. Отделяме специално внимание на това правило, тъй като около университетите можете да видите много обяви на „фирми за бързи кредити”, които ви предлагат „заем за обучение при невероятно добри условия”. Често фирмите, които се рекламират само чрез подобни обяви не са легитимни и ако не внимавате, заемът, взет от тях може да ви излезе много солен.

За да нямате подобни проблеми, просто действайте внимателно и избирайте кредитни компании, които се ползват с доверието на кредитоискателите си. За да откриете подобна компания, просто трябва да влезете в Мрежата и да потърсите. В момента има не един или два сайта, в които можете да откриете информация за най-стабилните небанкови финансови организации, където можете да сравните условията, при които предоставят бързи студентски заеми.

За да сте 100% уверени, че сте избрали най-подходящата компания, от която да поискате кредит, преди да кандидатствате просто я проверете в регистъра на Агенцията по вписвания и вижте дали е регистрирана и дали има право да предоставя подобен вид кредитни продукти.

кредит обучение 3

Студентските години са един от най-хубавите периоди в живота на човек и ние се надяваме вие да изкарате четирите или петте години на обучение без никакви проблеми. Надяваме се да можете без притеснения да се справяте както със семестриалните такси, така и с всички други разходи, свързани с обучението ви. Но ако имате нужда от малко финансова помощ и не искате да притеснявате родителите си, надяваме се да сме ви били от полза и да сме ви разяснили как да се възползвате от бързите кредити, за да подпомогнете обучението си.