olympic-coast

Топ 5 дестинации, които можете да посетите за малко пари

Искате почивка, която да е евтина и в същото време да ви позволи да се отделите от сивото ежедневие? Ето няколко наистина добри предложения, които можете да си позволите за по-малко от 500 лв.

На първо място бихте могли да се възползвате от офертите в последната минута или пък да купите страхотна почивка за вас и фамилията с ваучер за групово пазаруване. Така имате опцията да отидете дори на луксозна почивка, която иначе трудно бихте могли да платите. И макар че в случая ще посочим само дестинации в България, то ако успеете да попаднете на някоя от цитираните по-горе оферти, за под 500 лв. е възможно да си почивате няколко дни и в чужбина.

  1. Шабла

Северното Черноморие предлага по-евтини варианти за почивка в сравнение с южното. Освен това е и по-слабо посещавано и така ще имате възможност да избягате от големите навалици на плажа. Шабла е една от перлите на север, като можете да ѝ се насладите във всеки сезон. Разкошът на Шабленското езеро и Шабленската тузла трудно се описва с думи. В близост е и румънската граница, така че можете да посетите близките населени места и там, както и да се насладите на други български черноморски градчета край Шабла. Освен че е финансово изгодно, този район е пощаден от бетона, който се изля в последните години по курортите ни.

  1. Сапарева баня и околностите

Сапарева баня е всъщност отлична СПА дестинация, която е доста по-евтина в сравнение с Велинград например. Подходяща е за всеки сезон, но особено зимата може да се комбинират топлите минерални бани с каране на ски в близкия курорт Паничище. Седемте Рилски езера също са наблизо, както и други интересни културни и религиозни обекти.

  1. Костенец

Напоследък мястото става все по-предпочитано от столичани, и не само от тях, защото е близо до столицата, а в същото време предлага чудесни възможности за СПА туризъм, разходки сред красива природа и добра почивка за не много пари. Наблизо са крепостта „Траянови врата”, примери за останали от древността занаяти, Костенският водопад и др.

  1. Велико Търново

Освен че това място сякаш е магическо с историческото си минало и безброй забележителности, то предлага богати възможности за разходки за онези, които не обичат да седят на едно място по време на почивката си. Сред най-известните туристически дестинации са Преображенският манастир, пещерата „Калугерска дупка”, Арбанашкият манастир „Св. Богородица”, Екопътека „Камъкът”, Хотнишки водопад и още няколко изключително красиви водопади в близост, музей „Колю Фичето” и др.

  1. Село Боженци

В близост до Габрово това село, получило статут на архитектурен резерват, се смята за едно от най-красивите и запазили българския дух кътчета в страната. То е чудесно място за онези, които обичат еко и селския туризъм. Особен живот заживява селцето по време на големите български празници като Коледа, Гергьовден, Лазаровден, Великден, когато се правят възстановки на обичаите, характерни за региона.

 

Всеки има нужда от почивка, а дестинациите, с които ви запознахме са и евтини и прекрасни. Ако жадувате за приключения, но нямате пари в брой, Стик кредит е на ваше разположение!