Stikcredit си партнира с Kilde, регулирана платформа за алтернативни инвестиции от Сингапур, с цел набиране на средства за повече потребителски финансирани кредити. Компанията работи като двустранна платформа, помагайки на инвеститорите да открият и закупят надеждни частни инвестиции, а кредитополучателите да получат ликвидност за своите операции.

Издаването на частни облигации в Сингапур, улеснено от Kilde, има за цел да диверсифицира допълнително източниците на финансиране на Stikcredit и да допринесе за постоянен растеж на кредитния портфейл в България. Stikcredit си партнира с Kilde и с цел ускоряване на плановете си за географско разширяване. Основната мисия на Stikcredit е да запълни празнината на пазара на потребителско финансиране в България и Югоизточна Европа. Stikcredit е отпуснала повече от $50 милиона заеми от създаването си през 2013-а година до сега, укрепвайки позицията си на един от лидерите в потребителското финансиране в Югоизточна Европа. Миналата година беше особено успешна за Stikcredit, тъй като компанията генерира повече от $9 милиона приходи.

Радек Йезберал, главен изпълнителен директор на Kilde, коментира:

Stikcredit е един от лидерите в потребителското кредитиране в Югоизточна Европа. Очаквахме с нетърпение да започнем партньорството със Stikcredit. За нас е удоволствие да поставим началото на нашите отношения със заем от един милион евро. Партньорството е само в началото, тъй като ще се развива и достига нови хоризонти оттук нататък."

Светлин Събев, главен оперативен директор на Stikcredit, каза:

Ние сме изключително развълнувани от нашето партньорство с Kilde. За кратък период от време Kilde успя да се утвърди като една от най-прогресивните платформи, свързващи инвеститори и кредитори. Вярваме в способността им да растат и да разгърнат огромния потенциал на пазара на частни дългове.

Относно Stikcredit:

Stikcredit е ориентирана към потребителите компания, която се фокусира върху скоростта чрез автоматизация и отлично клиентско изживяване за кредитополучателите. От създаването си през 2013 г. компанията се разраства, за да се превърне в един от лидерите в иновациите на пазара, показвайки постоянно силна ангажираност на клиентите и нарастване на потребителите, с над 26 000 активни клиенти, от които 70% са завръщащи се клиенти. Конкурентното предимство на компанията е смесица от авангардни технологии и оперативни постижения.

Присъединете се към общността на Stikcredit:

Уебсайт | Twitter | Facebook | LinkedIn

Относно Kilde:

Kilde е регулирана инвестиционна платформа за алтернативи от Сингапур. Компанията работи като двустранна платформа, помагайки на инвеститорите да открият и закупят надеждни частни инвестиции, а на кредитополучателите да получат ликвидност за своите операции. Основните класове активи на Kilde са частен дълг, рисков дълг и финансиране с периодични приходи. Kilde си партнира с водещи небанкови фирми за потребителско кредитиране, за да предостави на своите инвеститори безопасен и контролиран достъп до потребителски кредитни активи. Предимството на компанията е в достъпа до огромните натрупани данни за ефективността на потребителските активи, както и до мащабируема технологична платформа за инвестиции и секюритизация.

Присъединете се към общността на Kilde:


Website | LinkedIn | Medium | Facebook