StikCredit подкрепя финтех хакатона From Zero to Fintech

За първа година StikCredit подкрепя Хакатона „From Zero To Fintech“, който се организира от Българска финтех асоциация (БФА) и Стопанския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Събитието започва на 19-и март и ще се проведе онлайн до 27-и март.

На откриването на събитието ще присъстват представители на публичния и частния сектор в България и Европа, между които Министерството на финансите, Комисия за финансов надзор, Българска народна банка, Европейската комисия, Софийския университет и други, които ще имат възможност да разкажат за работата си в посока стимулиране на развитието на дигитални финансови решения.

Като главен спонсор на събитието, StikCredit създаде и предостави практически казус, който един от отборите може да разработи в своя проект по време на хакатона. Повече детайли за задачата може да намерите тук.

След като на участниците бъдат предоставени нужните знания и инструменти за разработване на финтех бизнес идеи, те ще имат на разположение пет дни – от 21 до 25 март, за да разработят своите отборни проекти. Участниците ще имат възможност да се допитват до ментори, специалисти в сферата на техния проект.

Целта на финтех хакатона е да се помогне на развитието на финтех идеи и бизнес планове чрез семинари и менторство от доказани специалисти в сферата на финтех технологиите, маркетинга, продажбите, регулациите и инвестирането.

Финалът на финтех хакатона ще се състои на 27 март, когато всички идеи ще бъдат представени. Жури, съставено от специалисти и доказани професионалисти както от публичния, така и частния сектор от България, Силициевата долина и Близкия Изток, сред които е и главният оперативен директор на StikCredit – Светлин Събев. Членовете на журито ще оценявта и анализират представените от участниците проекти. В края на деня журито ще излъчи най-добрите три идеи. Победителите ще получат награди във формата на услуги, които да спомогнат за реализирането на бизнес идеите на пазара.

Цялата програма по часове и повече информация за Финтех хакатона може да намерите на www.fromzerotofintech.com

Запишете се за участие напълно безплатно ТУК.