Стик Кредит стана член на Българската Финтех Асоциация

Стик Кредит (Stikcredit) се присъедини към Българската Финтех Асоциация (БФА) по-рано този месец. Стик Кредит става 60-ят член на асоциацията, която обединява всички страни в България, с интерес към финансовите технологии. БФА работи за развитие на финтех индустррията в страната и защитава споделените ценности на своите членове пред регулатори, инвеститори, финансови институции, чуждестранни асоциации, партньори и всяка друга страна.

Със своя над 9 годишен опит в предоставянето на финансови услуги, Стик Кредит е лидер в онлайн кредитирането на българския пазар. Основните продукти, които компанията предоставя на своите клиенти са Кредит до заплата (от 100 до 800 лв.) и Кредит на вноски (от 200 до 5000 лв.). Стик Кредит разполага и с национална мрежа от 50 офиса, в които работят над 150 служители. Освен това през 2021 година Стик Кредит стартира и своя p2p платформа за инвестиране Afranga, която само за първите 6 месеца постига огромен успех с инвестиции от над 8 млн. евро.

Светослав Димитров, Секретар на УС на БФА коментира присъединяването на Стик Кредит към асоциацията:

„Радостни сме, че за пореден път Асоциацията ни и работата ни е призната от толкова силен представител на финтех общността в България. Присъединяването на Стик Кредит към БФА е още едно доказателство за нуждата и желанието на индустрията ни да се обединява и развива заедно.“

Светлин Събев, Член на Борда на Директорите, Стик Кредит сподели: „Като една от водещите финтех компании на българския пазар, смятаме, че бихме могли да допринесем за развитието на сектора у нас. 

В Стик Кредит  нашата основна задача е изграждането на дългосрочни отношения със служителите, клиентите и партньорите ни, базирани на доверие и високо качество. Вярваме, че членството ни в Българската Финтех Асоциация ще бъде началото на едно ползотворно и полезно за заинтересованите страни сътрудничество.“

Новото сътрудничество ще бъде подкрепено от редица инициативи, част от годишния календар на асоциацията, в които Стик Кредит ще се включи и предстои да бъдат оповестени. БФА, заедно с всички свои членове и заинтересовани страни, си поставя основна цел да бъде двигател на успешната дигитална трансформация на финтех индустрията в Югоизточна Европа, както и да подпомага младите кадри да открият перспективни възможности за своето кариерно развитие в сектора. 

За Стик Кредит (Stikcredit):

Стик Кредит е високотехнологична компания, с над 9 годишен опит в предоставянето на онлайн финансови услуги. Компанията предоставя на своите клиенти бързи и гъвкави онлайн кредити, следвайки своята мисия да премахне финансовия стрес, като развива достъпа до кредити, чрез използване на иновации.

Stikcredit е лидер в онлайн кредитирането на българския пазар, като разполага и с национална офисна мрежа от 50 офиса, в които работят над 150 служители и сътрудници.

За Българска Финтех Асоциация:  

Българска финтех асоциация (БФА) е основана в началото на 2018г. като обща платформа за финтех бизнесите в България. Мисията на БФА е да осигури основа за комуникация, предаване на знания и обмен на идеи във връзка с развитието на финтех индустрията и утвърждаването на България като финтех център в региона. Сред основните цели на Асоциацията са стимулиране на предприемачеството в сферата на финансовите технологии и дигиталните иновации, подпомагане интегрирането на финансови технологии в традиционната финансова индустрия, въвеждане на финтех обучение в образователната система и повишаване обществената информираност, познание и финансова грамотност на българина.