спестовност-или-защо-е-добре

Спестовност или защо е добре да имате спестени пари „за черни дни”

Темата спестявания често става повод за спорове. Една част от хората смятат, че да отделят определена сума за черни дни е един от начините да се чувстват спокойни, за други това е невъзможно и те предпочитат да живеят „ден за ден” и от заплата до заплата.

Разумно ли е това?

Действително, ако имате заделени пари, можете да реагирате веднага, при възникване на непредвидени ситуации и това няма да се отрази съществено на бюджета ви.

Но ако нямате никакви спестявания, единствената възможност вероятно ще бъде да търсите заеми от приятели или да кандидатствате за бързи кредити от Стик Кредит.

Ако липсата на пари е повод за скандали у дома, време е да помислите дали над вашето семейно огнище не са надвиснали финансови проблеми.

Не бива да подценявате подобни ситуации, защото безпаричието често става повод за проблеми и караници, а те водят до по-сериозни последици като разводи, изпадане в несъстоятелност, лоша кредитна история и други неприятности.

За да не проваляте плановете си и за да се чувствате спокойни за своето бъдеще, следвайте следните няколко съвета за спестовността.

Първото нещо, което трябва да направите е да създадете семеен бюджет, като обърнете внимание на минималната сума, която е нужна за всеки член от семейството. Ясно е, че преди да започнете да отделяте пари за спестявания, трябва да осигурите храна, дрехи, обувки, лекарства, жилище и средства за транспорт на вашето семейство. Някой от най-солидните разходи са тези за храна и месечни разходи за ток, вода, телефон и т. н.

Ако се оказва, че при плащането на тези сметки вашата заплата се изчерпва, ще е необходимо да съкратите разходите си или да предговорите приходите си.

Друга възможност е да изтеглите бърз кредит онлайн и да покриете спешните си нужди. Разбира се, това е опция, когато знаете, че скоро ще имате средства, за да върнете кредита си.

След като определите минимален бюджет, който показва колко пари са ви необходими, за да съществувате, можете да изработите своя текущ бюджет. Той е винаги по-голям от минималния бюджет и показва колко пари реално харчим на месец.

При сравнение на тези два бюджета можем да си изградим представа каква е стартовата ни възможност да започнем да спестяваме. Реално това означава да свием разходите си до такава степен, че текущия бюджет да се приближи максимално до минималния бюджет. За голяма част от хората това ограничение е твърде голямо и им се струва доста трудно, но трябва да се подчертае, че то е временно и целта е да започнем да спестяваме.

Не се колебайте да се свържите с нас при нужда от бърз кредит