Кредит с лошо ЦКР – вземи бърз кредит

Имаш нужда от кредит, но имаш лошо ЦКР? Чудиш се коя е най-изгодната алтернатива? Как да избереш подходяща финансова институция? 

Ако си задаваш всички тези въпроси, тогава прочети тази статия. В нея ще намериш правилните отговори от експерти в кредитирането. Ще ти кажем кои финансови институции дават кредити с лоша кредитна история.

Вземи бърз кредит, ако имаш лошо ЦКР

Кредит с лошо ЦКР – какво представлява

Първо ще отговорим какво означава ЦКР и какво е лошо ЦКР. ЦКР е съкратено от Централен Кредитен Регистър. Това е регистър, който се управлява и поддържа от Българска Народна Банка. До регистъра имат достъп всички банки в България и регистрирани финансови институции. В регистъра се публикува информация за кредитите на всеки заемополучател, както и колко редовно той е обслужвал кредитите си.

Лошо ЦКР означава, че информацията за обслужването по кредитите не е добра. Това означава, че по кредитите на конкретен кредитополучател има чести просрочени вноски и неплатени суми. Например, когато някой не заплати 3 поредни вноски по кредита си, договор за лизинг, ипотека и т.н., тази информация се отразява в ЦКР от съответната финансова институция.

Пример как изглежда лошо ЦКР:

Пример за лошо ЦКР

Кой има достъп до кредитната ти история?

Ако имаш лошо ЦКР, всички финансови институции могат да видят, че имаш просрочия по кредитите си, независимо дали са погасени или все още са активни. Важно е да знаеш, че история за лошите кредити се пази за пет години назад във времето! Това означава, че ако преди три години не си плащал коректно заемите си, всички финансови институции могат да видят това, когато кандидатстваш за кредит.

Важно е винаги да плащаш кредитите си редовно, защото ако се сдобиеш с лошо ЦКР, ще ти е много по-трудно да изтеглиш нов заем, когато ти потрябва.

Имам лошо ЦКР – мога ли да изтегля заем

Ако имаш лошо ЦКР, не губи надежда. На всеки му се е случвало да изпадне във финансово затруднение в един или друг етап от живота си. Има много причини за това – може да си имал здравословни проблеми, временна загуба на работа, непредвидени разходи или куп други нещастия. Въпреки това, има финансови институции, които отпускат кредити на хора с лошо ЦКР.

Банките не дават заеми на хора с лоша кредитна история

За съжаление, банките и лизинговите компании имат изключително консервативен подход към риска и няма да можеш да изтеглиш кредит от тях. Банките в България не отпускат заеми на хора с лошо ЦКР. За да получиш кредит от банка, не трябва да имаш абсолютно никакви просрочия по сегашните си и минали кредити или да не си се забавял повече от 30 дни с плащането на вноската си по който и да е кредит.

Бързите кредити са подходящи за хора с лошо ЦКР

Въпреки това има финансови институции, от които може да изтеглиш кредит, дори и да имаш лошо ЦКР. Това са фирмите, които предлагат бърз кредит с лошо ЦКР. Има фирми, които използват голям обем от алтернативни данни, за да направят оценка на твоят риск. Тези фирми са готови да поемат по-големи рискове спрямо банките и лизинговите компании и отпускат кредити на хора с лоша кредитна история. Сумите, които може да изтеглиш, са значително по-малки в сравнение с това, което може да получиш под формата на потребителски кредит от банка, но ще ти помогнат да посрещнеш спешни разходи при нужда.

Кандидатстването за кредит с лошо ЦКР е бързо и лесно

Виж как да кандидатстваш за бърз кредит с лошо ЦКР:

Кандидатстване за бърз кредит с лошо ЦКР

Бърз кредит с лошо ЦКР – какво трябва да знаеш

Ако имаш лошо ЦКР и ти трябват средства, бързият кредит е добра алтернатива за теб. Въпреки това трябва да внимаваш! Преди да изтеглиш заем трябва внимателно да се запознаеш с всички условия по кредита, както и да проучиш за всякакви допълнителни такси, които могат да ти бъдат начислени. Ако не си сигурен в решението си или не разбираш добре продукта, говори с избрана от теб финансова институция. Разпитай ги подробно за всичко, което искаш да знаеш.

Ето няколко правила, които да следваш:

  • Пресметни бюджета си правилно – не вземай по-голяма сума, отколкото мислиш, че ще ти е необходима. Направи си сметката внимателно дали ще имаш възможност да изплатиш обратно цялата дължима сума. Не подценявай бъдещите си разходи.
  • Не вземай много кредити – бързите кредити може да са спасение, когато имаш лошо ЦКР и ти трябват допълнителни средства. Това, че различни финансови институции те одобряват за кредит, не трябва да те успокоява. Ако се подведеш и изтеглиш много на брой заеми, може лесно да попаднеш в спирала от дългове. Вземи пари на заем само за най-необходимото.
  • Спазвай датите за плащане – ако следваш първите два съвета, ще ти е по-лесно да спазиш датите за плащане и да платиш вноската по кредита си на датата на падеж. В дългосрочен план, редовното обслужване на твоите кредити ще ти помогне да подобриш лошото си ЦКР. С времето кредитната ти история ще се подобри значително и ще можеш да теглиш кредити от банки и лизингови компании при много по-изгодни условия.

Мога ли да взема кредит онлайн

Кандидатстването за кредит онлайн набира широка популярност през годините. Това е напълно логично, защото процедурата е изключително опростена и не се налага да ходиш до офис на дадена финансова институция няколко пъти, за да подписваш десетки страници документи. В нашето натоварено ежедневие, това удобство е от голямо значение.

Добрата новина е, че може да изтеглиш кредит с лошо ЦКР онлайн. Съществуват десетки компании, които предлагат подобна услуга. Кандидатстването обикновено е изключително бързо и се изисква само лична карта. Подписването на документите става електронно.

Една такава компания, която може да изпробваш е stikcredit.bg.

Вземи кредит с лошо ЦКР онлайн

    • С два клика
    • Погаси по всяко време
    • Изцяло онлайн
Стик Кредит - вземи кредит с лошо ЦКР

Какви са основните изисквания за кандидатстване

Независимо дали имаш лоша кредитна история или не, най-честите изисквания за кредит са следните:

  • Да имаш навършени 18 години. Много от компаниите имат изискване и за максимална възраст, което обикновено е 70 години.
  • Да имаш постоянен доход. Не е задължително дохода ти да е от трудов договор. Може да работиш на граждански договор, да имаш доход от наем или социални помощи.
  • Да си български гражданин. Повечето фирми не отпускат кредити на чуждестранни граждани.

Разбира се, това са основните критерии, на които трябва да отговаряш като кредитополучател. Всяка компания има своите специфични особености, когато става въпрос за оценка на кредитният ти риск.

За какво трябва да внимаваш

Когато имаш лошо ЦКР и кандидатстваш за кредит, е възможно някои фирми да се възползват от теб. Затова внимавай какви документи подписваш. Винаги прочитай съдържанието изцяло и отдели нужното време за това.

Внимавай за скрити такси или клаузи в договора, които могат значително да оскъпят кредита ти.

Много от фирмите на пазара, които предоставят кредити с лошо ЦКР имат добра репутация. Въпреки това е възможно някои от тях да се възползват от твоето положение. Затова освен всичко друго, проучи внимателно и репутацията на финансовата институция, която си избрал. Ако имаш възможност, сравни офертите от няколко компании и избери най-изгодната за теб.

Как да повлияеш положително на кредитната си история

Минал си през труден етап от живота си и си натрупал дългове. Това е довело до влошаване на кредитната ти история, но сега искаш да оправиш нещата и да изчистиш своето ЦКР. В зависимост от твоето състояние това може да е сравнително лесно или да отнеме време. Ето няколко съвета как да подобриш кредитната си история:

  • Вземи справка за твоето ЦКР – на първо място се запознай с кредитната си история, за да знаеш от къде да започнеш. Може да вземеш актуална справка за информацията за теб Централен кредитен регистър, като подадеш заявка на страницата на БНБ. Заявлението се подава онлайн или на място, става много бързо и лесно. Необходимо е само да заплатиш таксата за изготвяне на справка. След това ще видиш цялата информация, която има за теб в ЦКР, включително и за всяка отделна финансова институция, от която си теглил кредит. Това ще ти даде добра представа какви корекции трябва да направиш.
  • Предоговори задълженията си – ако просрочията по кредитите ти в ЦКР са по все още активни кредити, свържи се с всички институции и се опитай да предоговориш размера на вноските си. Много от фирмите ще се радват да научат, че искаш да станеш редовен платец и ще ти предложат план за преструктуриране на твоето задължение. По-малките месечни вноски, които са съобразени с твоите доходи, ще ти позволят да изплащаш кредитите си навреме и ще заличиш лошата кредитна история.
  • Имай търпение – ако лошата кредитна история, която си натрупал, е по вече погасени кредити, тогава просто ще се наложи да изчакаш пет години, за да бъде заличена от регистъра. Следвай съветите на сайта, за да поддържаш добра финансова дисциплина и, ако не изпадаш в просрочие по текущите си кредити, лошото ЦКР ще изчезне във времето.

Защо да вземеш кредит с лошо ЦКР от stikcredit.bg?

Stikcredit.bg е една от компаниите на пазара, която предоставя кредити на хора с лошо ЦКР. Финансовата институция се е доказала като водещ играч на пазара, особено в отпускането на онлайн кредити.

  • Дългогодишна история и добра репутация: фирмата съществува от 2013-та година на пазара, вече повече от десетилетие. През годините се е доказала като доверен партньор на хора, които са изпаднали във финансово затруднение или имат нужда от спешни средства. Факта, че сме отпуснали повече от 220 000 заема до сега, говори достатъчно за доверието, което сме изградили с клиентите си.
  • Бързо одобрение, изцяло онлайн: финансовата институция предоставя кредити от разстояние – кандидатстването за кредит с лошо ЦКР става изцяло онлайн. Парите си ще получиш по твоята банкова сметка или на всяка каса на ИзиПей в страната. Това ще ти спести много време и усилия.
  • Гъвкави условия и продукти: stikcredit.bg предлага кредит до заплата и кредит на вноски за период от 5 дни до 24 месеца. Фирмата предлага финансово решение за всякакви нужди. Също така всеки първи кредит до заплата е с нула процента лихва. Плащаш толкова пари, колкото си взел. Това е чудесен начин да платиш належащите разходи без да ти струва нито стотинка.

Вземи пари онлайн 24/7

    • С два клика
    • Получи отговор до 60 секунди
    • Погаси по всяко време
    • Изцяло онлайн
Стик Кредит - онлайн кредит

Навигация на страницата:

Кредит с лошо ЦКР – какво представлява

Имам лошо ЦКР – мога ли да изтегля заем

Бърз кредит с лошо ЦКР – какво трябва да знаеш

Мога ли да взема кредит онлайн

Какви са основните изисквания за кандидатстване

За какво трябва да внимаваш

Как да повлияеш положително на кредитната си история

Защо да вземеш кредит с лошо ЦКР от stikcredit.bg