kakvo-da-znaem-predi-da-izteglim-barz-kredit

Какво е нужно да знаете преди да потърсите кредит?

В статията ще говорим за важни детайли по потребителските кредити, тъй като ипотечните кредити са по-специфични и са отделна тема. Освен това потребителските заеми са по-често търсените и в много случаи хората кандидатстват за такива, без да са наясно с някой важни подробности.

Преди всичко трябва да сте сигурни, че можете да обслужвате вашия кредит. Това означава да имате някакъв регулярен доход, да сте направили няколко прости изчисления за необходимите ви минимални средства за месечна издръжка и да ви остават пари за погасяване на заема. Всъщност това е пътят и за взимането на решение за размера на кредита, който можете да си позволите. Повечето хора вървят по обратния път и затова често изпадат в неплатежоспособност. И естествено трябва да сте сигурни, че има смисъл да потърсите кредит, като се уверите, че той ще ви е най-изгодният вариант.

Последното е възможно, като или проверите сред повече кредитни организации кое е най-доброто за вас кредитно решение или пък, ако сте лоялен клиент на конкретна компания, която ви предлага бонуси при следващ кредит. В първия вариант е по-добре да се доверите на кредитен консултант, който работи с банки и фирми за бързи кредити. Така той вместо вас ще потърси и предложи няколко оферти, защото на вас това ще отнеме доста време. Ако изберете втория вариант, то уточнете предварително какви точно са бонусите, които ще получите от фирмата, която сте избрали. Ако пък тепърва трябва да намерите подходящата за вас кредитна организация, то уверете се, че тя има лиценз за дейността си от БНБ и, че е предоставила подробна информация за общите си условия на сайта или в предварителния договор.

Третото много важно условие е да се спрете на оптималните за вас параметри на кредита. Тук се включват основно периодът на изплащане, лихвата и ГПР. Вие трябва да решите в тази връзка и дали ще се обърнете към банка или към фирма за бързи кредити, за да вземете своя заем. В това отношение имат значение основно две неща: едното е размерът на кредита; другото е размерът на лихвата. Банковите кредити са с чувствително по-нисък ГПР, но пък имат други недостатъци в сравнение с бързите заеми, като по-бавната процедура, изискваната документация и др. Като цяло за суми под 1000 лв. банковите кредити не са много смислено решение. От друга страна пък, можете да получите безлихвен заем от някои небанкови кредитни организации, така че това е финансово по-изгодното предложение за вас, ако ви устройват кратките срокове за погасяване и по-ниският размер на заемите в този случай.

Ако имате допълнителни въпроси за кредитите, можете да получите безплатна консултация от екипа на Стик кредит АД.