credit-squeeze

Как се увеличават разходите през есента?

След отминаването на лятото много бързо идва времето на връщането не само към активна работа, но и към подготовката на децата за детска градина и училище. Естествено второто носи и съществени разходи за домакинството, защото се налага покупката на редица консумативи, дрехи, помагала за най-малките. Независимо в кой клас ще е наследникът на семейството, то сумата за училище е наистина сериозна за фамилния бюджет. Според изчисления на медии преди началото на учебната година в най-добрия случай трябва да се предвидят минимум 100 лв. за учебни помагала и пособия. Отделно са разходите за униформи, спортни екипи за физическо възпитание, обувки и други необходими за пребиваването на децата в училище материали. Извън тази сметка са и извънкласните занимания на учениците, подготовката им за кандидатстване, зелени училища и други екскурзии. Добавяйки и тях, всеки средностатистически родител изпитва притеснение за финансите си.

 

Друго сериозно финансово предизвикателство е и подготовката за зимния сезон.

Това включва както популярното приготвяне на зимнина, така и осигуряване на отоплението за зимата, приключване на ремонтни дейности, за да бъде готов домът за предстоящите студени дни. Тук всеки конкретен случай е различен, но разходите могат да стигнат и хиляди левове. Не е лошо преди да настъпят зимните ниски температури да се помисли и за саниране на апартамента или къщата, за нова дограма, ако не е сменена и подобни действия, които биха запазили топлината у дома. Тези действия ще спестят сериозни разходи в последствие, така че са наистина необходими.

 

Есента е и сезонът на грижата за автомобила.

Всички опитни шофьори знаят, че това далеч не означава само смяна на летните със зимни гуми. За да нямате неприятни изненади на пътя през зимата, трябва да проверите за ръжда, особено по дъното на автомобила, да обработите ключовите сектори на автомобила с подходящи препарати против замръзване, както и да направите обстойна проверка на акумулатора, спирачната уредба и др. Сметката и тук не излиза никак малка. Ако сте избрали и за автокаското и гражданската отговорност да ги заплащате на вноски, то това също ще се прибави към цялата сума.

 

Друг разход, който понякога в суматохата се забравя, е заплащането на данъчните задължения. За хората, които са решили да се издължат на вноски, втората вноска за местните данъци и такса битови отпадъци трябва да бъде платена до края на месец октомври. Това е и срокът за подаване и заплащане и на авансовите вноски за трето тримесечие за данъците върху доходите на физическите лица.

 

За да посрещнете всички тези финансови предизвикателства, понякога ви е нужна помощ. В този случай можете да разчитате на доверен и лоялен партньор като Стик кредит АД, където за минути получавате необходимия ви заем.