ремонт-заем

Как да направиш ремонт в дома си разумно, красиво и с малко пари?

Лятото е време за купони, почивки, нови емоции и свобода. Но лятото е и време за дълго обмисляните, мечтани, отлагани и вече неотложни ремонти на дома.

Ако и ти си на вълна „Това лято задължително трябва да направя ремонт”, ето някой идеи, които ще ти помогнат да го направиш както искаш и с ограничен бюджет.

  1. Състави си план за ремонт

Да, знаем, че всичко в къщата плаче за ремонт. Знаем и че ти се иска да се отървеш от всички мебели, да модернизираш кухнята и банята, да направиш детската стая достойна за списание. Това е прекрасно, но ако не разполагаш с неограничен бюджет или ако не си изтеглил потребителски кредит от 10 – 15 хиляди, ще трябва внимателно да прецениш кое да ремонтираш и подмениш и кое може да почака още малко.

  1. Определи си бюджет за ремонт и не се отклонявай от него

Като хора, надхвърляли бюджета си по време на ремонт и патили от неразумните си действия ще ти кажем, че ако не внимаваш какво и колко харчиш, ще се окажеш без пари още в началото на ремонта. (Не, че ние от Стик Кредит няма да ти осигурим малък кредит, но все пак…).

За да не надхвърлиш бюджета си, действай много внимателно и разумно. Не е нужно да се хвърляш на покупката на дизайнерски мебели или на супер скъпи мазилки и бои, когато можеш да си купиш всичко, което ти е нужно, но на много по-ниски цени. Мазилките и боите от популярни марки са в пъти по-скъпи от тези, които се произвеждат в страната и да, не се рекламират шумно, но пък ако попиташ в магазина ще ти ги предложат на супер изгодни цени. А качеството им ще е абсолютно същото. Същото е положението и с мебелите. Просто отдели време, за да потърсиш и ще откриеш мебелите в желания стил, но не цени, които можеш да си позволиш. (Няма нищо лошо да хвърлиш поглед и на магазините, които предлагат мебели втора ръка. Понякога там има доста добри попадения).

  1. Ремонтирай с приятели

Ако не смяташ да строиш или да подменяш ВиК или електрическата инсталация, събери приятели и направете ремонта сами. Все някой от приятелите ти разбира от полагане на мазилки, друг от поставяне на ламинат или теракот, а всички (включително и ти) сте боядисвали, слагали тапети и сглобявали мебели.

ремонт-с-приятели

  1. Реновирай старите си мебели

Все някоя мебел може да се спаси и да изглежда като нова, затова не бързай да изхвърлиш всичко. Огледай се и ще видиш, че ако вложиш малко въображение, старото кресло може да стане ултра модерно, ако му смениш тапицерията, на спалнята ѝ трябва само малко лак да блесне отново и хубав матрак, а стария скрин, който ненавиждаш ще изглежда супер в трапезарията, ако го боядисаш и поставиш на подходящото място.

  1. Вкарай в действие въображението и изобретателността си

Не е нужно да купуваш най-скъпите неща, за да изглежда домът ти невероятно добре. Използвай въображение, находчивост и изобретателност и ще успееш да ремонтираш дома си за малко пари.

А ние от Стик Кредит сме на твое разположение, за да ти осигурим бърз кредит за ремонт в точния момент!