шопинг туризъм

Идва времето на шопинг туризма

С края на зимата и приближаването към лятото идва времето на шопинг туризма. Този тип туризъм става все по-актуален за българина, особено за нежните половинки. Евтините самолетни билети до по-близки и далечни дестинации позволяват да посетим дори и повече от една чужда държава в рамките на един уикенд и да се отдадем на удоволствието на пазаруването. Не, че в България няма достатъчно молове и всякакъв размер магазинчета, но истинските намаления на наистина маркови стоки се случват в чужбина, при това в активен сезон. Освен това нашият пазар е по-малък и някои от новите колекции на прочутите брандове въобще не стигат до родните бутици. Затова тези, които държат да следват модните тенденции, много често пътуват до световните модни столици или поне до моловете в близките до нас страни, като Гърция, Турция, Румъния. Неслучайно напредничавите ни турски съседи вече традиционно обявяват в края на пролетта шопинг седмица с големи намаления в Истанбул, а вече и в други градове. А удоволствието да съчетаете една разходка из космополитния дух на този неповторим гръд, букет от различни култури, с посещение на магазините в центъра, е наистина уникално. Така лесно ще можете да направите и прехода от европейския континент към азиатския, минавайки само един мост. А възможностите за пазар в Истанбул са наистина много. С наближаването на абитуриентските балове ще ви излезе например много по-изгодно да купите тоалет за вашия наследник или бижута и други аксесоари от някоя от съседните ни страни.

Единственото, което трябва да съобразите, е да резервирате самолетните билети поне месец по-рано, за да ги закупите на минимална цена. Ако нямате достатъчно пари в наличност, винаги можете да вземете бърз кредит, така че да си подарите наистина хубав уикенд, съчетан с нов гардероб. „Стик-кредит” АД ще ви помогне да получите най-добрите условия по вашия заем.

Много изкушаваща е и разходката из античните следи на Атина, допълнена с посещение на модерните и молове и шопинг центрове. Спокойно можете да си купите карта за посещение на основните културни и архитектурни забележителности в града, която ще ви позволи да посетите най-интересното на много достъпна цена. Ще имате след това време и за пазаруване, кафе в някое от живописните гръцки кафенета или страхотен обяд с типични гръцки ястия.

Разбира се, шопинг туризмът не може да подмине световната столица на модата – Италия. Все повече са дестинациите в Италия, към които можете да поемете с нискотарифен полет. Отново съчетанието на древността с най-съвременните тенденции, прекрасната храна и разкошните градове е възможно да се изживее само на Ботуша.