Диверсификация – дефиниция – финансов речник – stikcredit.bg

Диверсификация: дефиниция и значение

Диверсификацията е инвестиционна стратегия, при която се разпределят инвестициите в различни активи или класове активи с цел намаляване на риска. Това включва разпределение на средствата в различни отрасли, компании, региони или типове активи. Диверсификацията има за цел да се ограничи потенциалната загуба, като се използва принципът на „не поставяйте всички яйца в една кошница“.

Диверсификацията е процес на разпределяне на риска, като се инвестира в различни активи или класове активи. Тя има за цел намаляване на потенциалните загуби и увеличаване на възможностите за печалба.

Диверсификацията помага на инвеститорите да разпределят риска и да създадат портфейл, който е по-устойчив на колебанията на пазара. Тя позволява на инвеститорите да се възползват от различните възможности за печалба, като се инвестира в различни сектори, региони или типове активи.

Не губи време

Изтегли до 3000 лева изцяло онлайн – Стик Кредит АД

Синоним:

Няма

Примери за употреба на думата:

„Решението ми е да диверсифицирам портфейла си и да инвестирам в акции, облигации и суровини.“

„Инвеститорите използват диверсификацията, за да намалят риска и да увеличат възможностите за печалба.“

„Диверсификацията помогна на инвеститорите да се защитят от потенциални загуби, когато един сектор на пазара се представи по-слабо от другите.“

Вземи на заем до 3000 лева

    • С два клика
    • Погаси по всяко време
    • Изцяло онлайн
    • от Стик Кредит АД
Стик Кредит лендинг страница за бърз заем.

Научи още полезни финансови термини като посетиш нашият финансов речник