Бърз кредит със 100% одобрение

Изпитваш временно финансово затруднение и ти трябват спешно пари на заем. Кредитната ти история не е от най-добрите или пък нямаш редовен доход, затова се оглеждаш в предложенията за бърз кредит със 100% одобрение.

Ако това ти звучи познато, тогава прочети тази статия, за да разбереш всичко, което трябва да знаеш за кредитите с гарантирано одобрение.

Може ли да вземеш бърз кредит със 100% одобрение

Бързите кредити със 100% одобрение са изключително привлекателни за хората, които се нуждаят от пари възможно най-бързо. Те предлагат увереността, че ще получиш парите, които ти трябват без излишни закъснения и стрес, независимо от твоят кредитен рейтинг или финансова история.

Все пак, трябва да се внимава с подобни предложения. В много държави е незаконно кредиторите да гарантират 100% одобрение на кредит, тъй като те трябва да извършват кредитни проверки и оценка на риска преди да одобрят заем. Някои фирми могат да предложат бързи кредити със 100% одобрение, но подобна гаранция рядко е възможна или законна.
Бърз кредит със 100% одобрение
Важно е да проведеш задълбочено проучване преди да вземеш такъв кредит. Избягвай фирми, които предлагат гарантирано одобрение, без да извършват необходимите проверки. Също така е препоръчително да се консултираш с финансов съветник или професионалист, за да разбереш най-добрите опции за теб.
 
Виж снимката по-долу как изглежда съмнителна обява за кредит със сто процента одобрение.
Съмнителна обява за кредит със 100% одобрение

Бърз кредит със 100% одобрение – провери кредитора

Ако видиш предложение за 100% одобрение на бърз кредит, винаги имай едно на ум. Все пак, трябва да подчертаем, че не всички подобни предложения могат да са опасни за теб. За да не попаднеш в клопката на някой кредитор, ето няколко съвета, които ще ти помогнат как да разбереш реално ли е предложението за бърз кредит със 100% одобрение:

  • Регулиран кредитор – всяка финансова институция в България, която отпуска кредити, трябва задължително да бъде вписана в регистъра по чл. 3а от ЗКИ към Българска Народна Банка. БНБ издава удостоверение с регистрационен номер на всяка фирма, която има право да отпуска заеми в страната. Влез в регистъра и провери дали фирмата, на която си се спрял е регулирана от БНБ. Регистъра е с публичен достъп и е отворен за всички, а проверката отнема няколко минути. Това ще ти даде по-голяма сигурност, че финансовата институция спазва всички законови разпоредби.
БНБ регистър на кредитните институции
  • Провери социалните медии – обърни внимание на активността на фирмата в социалните мрежи. Повечето компании за бързи кредити с добра репутация имат бизнес профили във фейсбук. Провери колко последователя има тяхната страница, какви са коментарите, които потребителите оставят, какви кампании организира самата кредитна компания. Това ще ти даде добра представа какво качество на услугата може да очакваш.
  • Посети сайтове за сравнение – съществуват множество на брой сайтове за сравнение на финансови продукти в България. Посети няколко от тях и прочети информацията, която е публикувана за въпросната кредитна компания. Обърни внимание на отрицателни коментари, както и дали са подавани жалби срещу фирмата. Отзивите на другите клиенти ще ти дадат ценна информация за репутацията на фирмата.
  • Следи публичните изяви – спомняш ли си да си видял финансовата институция да се рекламира по телевизията,  да си видял билбордове на пътя, или пък реклама в интернет? Компаниите, които се рекламират публично и навсякъде обикновено спазват всички законови изисквания. Фирмите със съмнителна репутация внимават да не добиват голяма популярност, за да не попадат в полезрението на регулаторните органи.

Помни, че когато видиш предложение за бърз кредит със 100% одобрение, трябва да подходиш внимателно. Не се съгласявай на първата на пръв поглед изгодна оферта.

За какво да внимаваш, ако изтеглиш заем

Ако все пак си решил да изтеглиш заем от фирма, която рекламира бърз кредит със 100% одобрение, трябва да си наясно с рисковете.

Внимавай за скрити такси. Някои кредитни институции ще се опитат да подмамят с примамливото предложение за гарантирано одобрение на заема ти. Прочети внимателно договора и общите условия. В документите трябва да са описани всички бъдещи разходи, които може да имаш по кредита. Не подписвай нищо, което не ти е ясно и не бързай.

Знай, че много често се начислява лихва при просрочие. Ако просрочиш вноската по кредита си, почти всяка фирма ще ти начисли лихва при просрочие. Кредитните институции имат законово право да го направят. Но лихвата не може да надхвърля определени стойности. Провери дали кредитора ти спазва това изискване.

Ако просрочиш кредита си, това ще влоши твоят кредитен рейтинг и ще намали значително шансовете ти да изтеглиш нов кредит в бъдеще. Затова, не се впускай сляпо в обещания за 100% одобрение. Винаги, когато теглиш заем, пресметни дали ще можеш да го изплатиш обратно. Също така някои фирми имат съмнителни практики, когато става дума за събиране на просрочени кредити. Затова, винаги вземай заем от фирми с отлична репутация.

Бърз кредит със 100% одобрение – твърде хубаво, за да е истина?

В заключение можем да кажем следното: финансовия институция с добра репутация, която спазва всички законови изисквания, никога няма да ти предложи бърз кредит със 100% одобрение. Затова избягвай такива предложения. Никога не тегли заем от частни лица, които не познаваш, или от фирми, които не са вписани в регистъра на БНБ.

Винаги се обръщай за заем към надеждни фирми с добра репутация, които имат дълга история на пазара.

Вземи на заем до 3000 лева

    • С два клика
    • Погаси по всяко време
    • Изцяло онлайн
Стик Кредит лендинг страница за бърз заем.