Договори за разлики – дефиниция – финансов речник – stikcredit.bg

Договори за разлики: дефиниция и значение

Договорите за разлики са финансови деривати, които позволяват на инвеститорите да спекулират върху движенията на цените на активи, без да притежават самите активи. Те представляват договор между две страни за печалба или загуба, базирана на разликата в цената на активите между началото и края на договорния период. Договорите за разлики са популярни в търговията с акции, валути, суровини и индекси.

Договорите за разлики са финансови инструменти, които позволяват на трейдърите да спекулират върху движенията на цените на активи, без да притежават самите активи. Те представляват договори между трейдъра и брокерската компания, при които се разменят разликата в цената на активите между началото и края на договорния период. Договорите за разлики се използват широко във финансовите пазари за спекулации и хеджиране на рискове.

Договорите за разлики предоставят възможност за търговия с активи, без да притежавате самите активи. Те се базират на разликата в цената на активите между началото и края на договорния период и позволяват на трейдърите да спекулират върху движенията на цените на активите. Договорите за разлики се използват в широк спектър от пазари, включително акции, валути, индекси и суровини.

Не губи време

Изтегли до 3000 лева изцяло онлайн – Стик Кредит АД

Синоним:

Няма

Примери за употреба на думата:

„Търгувам с договори за разлики на фондовата борса.“

„Договорите за разлики ми позволяват да спекулирам с движенията на цените на суровините.“

„Използвам договори за разлики за защита срещу неблагоприятни пазарни движения.“

Вземи на заем до 3000 лева

    • С два клика
    • Погаси по всяко време
    • Изцяло онлайн
    • от Стик Кредит АД
Стик Кредит лендинг страница за бърз заем.

Научи още полезни финансови термини като посетиш нашият финансов речник